Küll on kahemiljonilise eelarvega sihtasutus pakkunud tööd rakenduseta jäänud poliitikuile, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kõlava nimega Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutus on tegutsenud 2002. aastast alates. Selle juhatuse esimehe Aare Vaalma sõnul sõlmis linn Tallinna Vee erastamisel asutusega lepingu selle üle, millised peavad olema vee kvaliteet ning muud näitajad. Miks peaks seda tööd tegema aga sihtasutus, mitte näiteks linna kommunaalamet, kelle ülesanne on vee-ettevõtjatega veemajandusalase koostöö korraldamine ning ka kvaliteedi jälgimine?

“Kui kommunaalamet tegeleb kahekümne viie asjaga korraga, siis meie valmistame ette linna otsuseid, anname soovitusi lepingute üle läbirääkimiseks või linna eelarve koostamisel,” tõdeb Vaalma, ilmselt tahtmatult mõista andes, et linn ei saa tööga hakkama. “Lõplikud otsused langetavad siiski linnaametnikud,” möönab Vaalma.

Sihtasutuse juhatuse liikmed valitakse rahvaliitlase Vaalma sõnul avalikul konkursil linnavalitsuse kinnitatud põhikirja järgi. “Olen küll oma erakonnaga seotud, kuid siin ruumis olen sellest rääkimise keelanud,” lisas Vaalma.

“Algul võis loodud sihtasutusel olla tõesti mõte, et jälgida veeturul toimuvat,” arvab Isamaaliidu Tallinna organisatsiooni juht Toomas Tõniste. “Täna tundub küll, et tegemist on pelgalt vajalikele inimestele palga maksmise kohaga.”