Esimesed kevadised lillekaunistused pannakse välja juba 15. aprillist alates, teatas Tallinna pressiteenistus.

Praeguste kavade kohaselt kaunistatakse aprilli teisel poolel sibullilledega Kunstihoone esine, Vilde ausamba lillevaasid, Politsei aed, Lindamägi, Tammsaare park, Musumägi ja kui renoveerimistööd võimaldavad siis ka Jaani kiriku esine.

Aprilli lõpuks istutatakse võõrasemad M. Saare ja H. Elleri monumentide juurde.

Lilleamplite, lilletornide ja muude kompositsioonide kõrval saab Tallinn eeloleval suvel Viru väljaku ringile püsikonstruktsiooniga “lillepuu”, mis muudab linna üldilme rõõmsamaks. Püsikonstruktsiooniga “lillepuu” alus on mõeldud aastaringseks kasutamiseks. Talvel saab sama alust jõuludekoratsiooniks kasutada.

Lisaks Keskkonnaameti poolt paigaldatavatele lillekompositsioonidele ja amplitele istutatakse lilli kõikides Tallinna linnaosades.

Tallinna päevaks, 15. maiks peaks Tallinn täies lilleehtes olema.

Tallinna keskkonnaamet korraldas 2007. aasta alguses ideekonkursi, mille eesmärk oli ühtse ülelinnalise lillepeenarde, -tornide, -amplite ja -kompositsioonide kujunduse eskiisprojektide saamine.

Konkursi võitis Keskkonnahoolduse OÜ, kelle pakutud idee sobis kõige rohkem Tallinna linna kui Rohelise Pealinna eesmärgiga. “Häid ideid linna kaunistamiseks oli ka teise ja kolmanda koha vääriliseks tunnistatud töödes ja kõiki neid on kavas ka kasutada,” ütles linnaaednik Liis Valk.

Ideekonkursi maksumuseks kujunes koos auhinnafondiga 250 000 krooni.