"Pideva jälgimise all on magistraaltänavatel ligikaudu 50 asukohta, kus teekatete lagunemine on intensiivne ja millede remondiga igapäevaselt tegeletakse," kinnitas linna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg BNS-ile.

Päevadel, kui temperatuur on plusskraadides, pannakse välja keskmiselt 35 - 40 liiklusmärki kohtadesse, kus on tekkinud täiendavad teekatte mittevastavused.

Alanud aasta jooksul on Sule sõnul laekunud 15 juba liikluskahju avaldust seoses löökaukudega.

"Seoses pidevate sulamis- ja külmumistsüklite vaheldumisega toimub 0 kraadi läheduse temperatuuridel intensiivne teekatete lagunemine," nentis Sulg. Teede lagunemine on tema sõnul pidev ja keeruline protsess, mis on põhjustatud väga erinevate tegurite koosmõjust. Löökaugud avalduvad erinevatel aegadel erinevatel teelõikudel, kusjuures kõrvuti avalduvatel löökaukudel ei pruugi löökaugu tekkepõhjus olla sama.

"Seoses külmade ilmastikutingimustega ei ole võimalik talveperioodil teostada parandustöid tavapärasel laoturiga asfalteerimismeetodil, hetkel teostatakse remonttöid peamiselt ühistranspordiliiklusega magistraaltänavatel, remonttööde teostamiseks kasutatakse talvist parandussegu," rääkis Sulg.

Hetkel teostatakse Sule kinnitusel töid maksimumvõimsusega, öösel kolme ja päeval kahe tööbrigaadiga. Ööpäeva jooksul parandatakse keskmiselt 30 - 40 löökauku, jaanuarikuu jooksul on remonditud ligikaudu 1000 löökauku. Tööde maksumus on ligikaudu 300 000 eurot.