Hiljuti allkirjastas Tallinna linnapea Edgar Savisaar käskkirja „Hüvitis töövõime säilitamiseks ja tervise taastamiseks 2014. aastal". See allkiri toob poole kuupalga suuruse hüvitise tervise ja töövõime taastamiseks ligemale 1500-le Tallinna ametnikule.

Kui mitu eurot kulub 1500-le inimesele lisaraha maksmiseks ei osanud Raepress öelda: „Iga allasutus toimetab selle hüvitise maksmist iseseisvalt oma palgafondi arvelt. Kui palju kulub iga konkreetse allasutuse kohta, sõltub töötajate arvust ja nende põhipalkade suurustest."

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist liikme Jaak Juske sõnul on lisapalga nimetus koomiline: „Ma ei mõista, miks seal on seos tervisega, sest linnaametnik olemine ei ole tervist kahjustav töö." Juske sõnul väärivad tublid ametnikud preemiat, kuid kõikidele maksmise asemel tuleks hinnata personaalset panust.

Tallinna linna ametiasutuste palgajuhendi järgi võib teenistujale „töövõime säilitamiseks ja tervise taastamiseks maksta üks kord kalendriaastas hüvitist kuni teenistuja kuu põhipalga ulatuses". Seda võimalust kasutas Tallinn ka 2013. aastal.

Lisaks tervise taastamise hüvitisele plaanib Tallinn tõsta linna palgal olevate inimeste palgafondi 8 protsendi võrra. Selleks koondatakse üle 150 inimese.

Loosse sattus ekslikult väide, nagu saaksid 1500 ametniku seas hüvitist ka Tallinna linnapea ja abilinnapead. Tulenevalt Tallinna linnavolikogu määrusest „Tallinna linnavolikogu esimehele ja aseesimehele ning Tallinna linnavalitsuse liikmetele makstava tasu suurus ja maksmise kord" ei saa nimetatutele tervise ja töövõime hüvitist maksta. Küll aga on linnavolikogul õigus linnajuhtidele lihtsalt hüvitist maksta, mida selle aasta jooksul tehtud ei ole.