Raepressi teatel tõuseb Tallinnas klassijuhataja tasu seniselt 93 eurolt põhikooliastmes 130 ja gümnaasiumiastmes 100 euroni.

Palgatõusu saavad ka vanemõpetajad ja õpetaja-metoodikud

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul väärtustab linn kõigi õpetajate tööd ning seda mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes.

"Koolide nooremõpetajate ja õpetajate palga alammäär tõuseb vastavalt valitsuse määrusele, kuid erinevalt valitsusest otsustas Tallinn palgalisa maksta ka vanemõpetajatele ja õpetaja-metoodikutele," sõnas Kõlvart. "Oleks kummaline, kui kõige professionaalsemad pedagoogid, kes annavadki haridusele sisu ja suuna, palgatõusu ei saaks."

Haridustöötajate ametiühingu liidu esimees Evi Veesaar tunnustas kõiki osapooli konstruktiivse koostöö eest, mille tulemusel saavad kõik kooliõpetajad kõrgema töötasu kätte juba märtsis.

Palgatõus on kokku lepitud tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2013.

Lasteaednike palgatõusu osas läbirääkimised jätkuvad

Tallinna linnavalitsus, koolijuhtide ühendus, alushariduse juhtide ühendus ning haridustöötajate ametiühingu liit leppisid täna kokku riigieelarvest palka saavate pedagoogide palgatõusu osas.

"Linnaeelarvest palka saavate õpetajate (lasteaia- ja huvikooliõpetajad) palgatõusu osas läbirääkimised veel jätkuvad, kuid arvestades varasemaid positiivseid kogemusi olen ka nende tulemuste suhtes lootusrikas," märkis Veesaar.

Tallinna õpetajad on juba alates 2009. aastast saanud vabariigis kehtivate pedagoogide alampalgamääradega võrreldes neli protsenti kõrgemat töötasu. Kooli- ja lasteaiaõpetajate palgad on Tallinnas võrdsustatud alates 2006. aastast ning seda joont soovitakse jätkata.