Tallinna linn kutsub üles lähivaldade volikogusid üles kaaluma siin vastu võetud meetmete rakendamist, et piirata alkoholi kättesaadavust ja sellega vähendada alkoholi tarbimist oma valla haldusterritooriumil.

„Tallinna poolt vastu võetud piirangud on tekitanud ühiskonnas elavat vastukaja, mis näitab, kui oluline on see teema, olles kujunenud riiklikuks valupunktiks. Olukorras, kus oleme leidnud oma algatusele laialdast toetust, usun, et meie head naabrid järgivad Tallinna eeskuju ning astuvad omapoolsed sammud,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tallinna linnavalitsus ja linnavolikogu on vastu võtnud alkoholitarbimise mõjutamiseks, liigtarbimise vähendamiseks kaks õigusakti, üks neist reguleerib alkohoolse joogi jaemüügi õiguse peatamist Tallinna haldusterritooriumil pühapäeviti alates 8. märtsist – 31. augustini 2015, teine kehtestab täiendavad piirangud alkohoolse joogi jaemüügile, millega on keelatud alkoholi jaemüük kauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 50 m kaugusel põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse peasissepääsust; tõstetud on üldpinna minimaalset ruutmeetrite määra 150 ruutmeetrile kangeid alkohoolseid jooke müüvatele kauplustele. Samuti on alkohoolse joogi jaemüük keelatud tankla kauplustes või tanklale lähialal asuvates kauplustes, mis asuvad vähem kui 15 m kaugusel.

Kirjad saadeti Jõelähtme vallavolikogule, Harku vallavolikogule, Rae vallavolikogule, Maardu linnavolikogule, Viimsi vallavolikogule, Kiili vallavolikogule, Saue vallavolikogule ja Saue linnavolikogule.