"Väide, et Priit Kutser ei ole õigustatud saama puudega isiku parkimise kaarti, ei vasta tõele. Priit Kutserile on väljastatud vastav dokument," teatas linna pressiteenistus.

"Puudega isiku parkimiskaarti võib kasutada ka puudega isiku saatja, seetõttu kasutas oma autol kaarti ka Siret Kotka. Siret Kotkal on kaks lähedast puudega inimest, kellel on puue ja keda on ta oma autoga sõidutanud," lisas linn.

Väidetavalt ekslikult elektroonilise kande teise kaardi kohta teinud töötaja on aga Tallinna transpordiametist linna väitel poolte kokkuleppel 28. märtsil lahkunud ning lahkumine puudutas teist episoodi, kui nimetatud töötajal oli ka teisi probleeme töökohustuste täitmisega.

Linna hinnangul on Päevalehe artikli näol tegemist alusetu poliitilise rünnakuga, milles seekord on suurimaks kannatajaks puudega inimene.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et kui leht hakkas uurima Tallinna transpordiameti võimalikku parkimislubade althõlma jagamist, tuli ilmsiks, et juba aastaid käib ametis väiklane sobing. Ametnikud, kes paberite järgi on terved kui purikad, kasutavad invaliididele mõeldud parkimislube.

Selle avastas transpordiameti enda töötaja, kes otsustas kontrollida kuluaarides levinud kuuldust, et ühele tippametnikule kuulub korraga lausa kaks parkimiskaarti.

Kes siis kõnealused parkimisload sai? Abilinnapea Taavi Aasa tolleaegne nõunik Priit Kutser, kelle nimel on parkimiskaardid number 11343 ja 21211. Aasta eest jäi viimasena nimetatu kasutamisega fotograafi kaamerasilma ette Aasa praegune nõunik Siret Kotka. „Sõitsin paarsada meetrit ümber nurga ja võtsin Kutseri auto peale,” selgitas ta eile. Seda, et Kutser linnavalitsuse infosaalis kaarti kauplemas käis ja selle hiljem osakonna juhi käest sai, kinnitasid aga ka endised infosaali teenindajad, kelle sõnul polnud tal ka dokumenti, mis tõestaks, et tal just invaluba vaja on.