Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et 2015. aastal on eelarves tänavavalgustusteenusele 7 058 000 eurot. Tänavavalgustuse investeeringuid on realiseeritud summas 511 338,87 eurot. 2016. aasta eelarves on tänavavalgustusele ette nähtud 6 210 148 eurot ning tänavavalgustuse investeeringutele 300 000 eurot.

Seega teenuse kulud vähenevad 947 852 euro võrra, investeeringuid tehakse üle 211 000 euro võrra vähem.

"Tänavate valgustamine jätkub tavarežiimis, 2016. aasta tänavavalgustusteenuseks ettenähtud linnaeelarve võimaldab tagada valgustatuse vähemalt samaväärsel tasemel," ütles Sulg Delfile.

Linnaeelarve seletuskirjas täpsustatakse, et tänavavalgustuse kulud 2016. aastal vähenevad, kuna 2015. aastal teostati vanalinna valgustite hooldusremonti, mis oli ühekordne kulu.

Rainer Vakra Tallinna linna SDE fraktsioonist kritiseeris linnaeelarvet tänavavalgustuse kulude kahandamise osas (teatades küll, et eelarve kahaneb 91 000 euro võrra) ja lisas, et linn kavatseb pakkuda tänavavalgustuse teenust paljudele Tallinna maksumaksjatele, kes valdavalt elavad uutes elurajoonides. "Näiteks Haaberstis läheneb juba tuhandeni nende perede arv, kes peavad ise tasuma oma kodutänava valgustamise eest. Alates Kakumäe Selverist kuni Tabasaluni oleks enamus tänavaid pimedad, kui inimesed ise ei maksaks,“ sõnas Vakra.

Sulg ütles, et Tallinnale kuuluvad tänavad on tänavavalgustusvõrguga kaetud. "Lisaks on Tallinna linn võtnud enda kanda osade eratänavate valgustamise kulud, eeldusel, et valgustuspaigaldise omanik on sellega nõus. Samuti on Tallinnas mitmeid eratänavaid, mille valgustamiskulude eest tasumist korraldab selle omanik," selgitas Sulg.

"Suuremaks probleemiks on eraomanikele kuuluvad tänavad, millele valgusteid ei ole paigaldatud või valgustus ei ole sisse lülitatud," ütles ta.