Linnavolikogu otsustas kommunaalameti ning transpordi- ja keskkonnaameti kolmeks ametiks ümber struktureerida. Nende kahe ameti asemele luuakse kommunaalamet, keskkonnaamet ja transpordiamet, teatas Tallinna pressiteenistus.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu munitsipaalpolitsei Tallinna tuletõrje- ja päästeameti (TTPA) koosseisust loodava keskkonnaameti koosseisu üle viia ning teised TTPA funktsioonid riigile üle anda, säästva arengu ja planeerimise ameti (SAPA) linnaplaneermise ametiks ümber nimetada ja osad praegustest SAPA ametikohtadest loodavasse keskkonnaametisse üle viia.

Struktuurimuudatused jõustuvad 1. jaanuarist 2005.

Linnapea käskkirjaga moodustatud ja abilinnapea Peep Aaviksoo juhtimisel tegutsenud töörühma poolt ette valmistatud struktuurimuudatuste eesmärk on tagada funktsioonide loogilisem jaotumine ametite vahel, vältida põhjendamatuid dubleerimisi ning tagada funktsioonide täitmiseks optimaalne organisatsiooniline struktuur.

Keskkonnaamet võtab transpordi- ja keskkonnaametilt üle keskkonda puudutavad ülesanded ning kommunaalametilt linna haljastus- ja heakorratööde korraldamise ja koordineerimise, linna ajalooliste parkide ja kalmistute hoolduse korraldamise, korraldatud jäätmeveo rakendamise ja kommunaalehituse korraldamise.

Transpordiamet hakkab täitma samu transpordialaseid ülesandeid, mida on senini täitnud transpordi- ja keskkonnaamet, lisanduvad liikluskorralduse ülesanded, mida siiani on täitnud kommunaalameti liiklusteenistus.

Kommunaalameti põhifunktsioonideks jäävad teede ning tänavavalgustuse ja teiste infrastruktuuriobjektide valgustuse projekteerimise, ehituse, remondi ja hoolduse korraldamine; teehoiualaste uuringute korraldamine; linna teehoiukava, teede arengukava ja teiste teehoidu käsitlevate dokumentide eelnõude väljatöötamine; linna ühisveevärgi ja-kanalisatsiooni arendamise kava korraldamine ja seire; kontroll kaevetööde üle jms.

Ühtlasi kinnitas linnavolikogu seoses struktuurimuudatustega uue “Tallinna ametiasutuste struktuuri, teenistujate koosseisu ja töö tasustamise korra”.