Kui möödunud aastatel on linna aastavahetuse saluut lastud taevasse Vabaduse väljakult, siis eesootaval uusaastaööl on ilutulestiku tegemise kohaks Admiraliteedi basseini äärne plats, kirjutab ajaleht
.

Tallinna kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarneti sõnul on uus asukoht ilutulestiku laskmiseks suurepärane. “Seda seetõttu, et ilutulestik on nähtav väga suurelt alalt, inimestel on võimalik valida erinevaid kohti vaatemängu nautimiseks. Kõige parem nähtavus on kindlasti Linnahalli juures, Skoone bastionil, Rannamäe teelt, Pirita teelt.”

Samuti on tänavune ilutulestik võrreldes varasemate aastate saluutidega erakordselt suurejooneline. Saluudi kestuseks on esialgse programmi kohaselt umbes kümme minutit ning saluut sisaldab 3892 lasku. Võrdluseks — möödunud aasta saluut kestis kaheksa minutit ja taeva poole põmmutati 2641 lasku.

Samuti on kesklinna vanem Marek Jürgenson pöördunud kõikide kesklinna sadama-ala lähistel asuvate hotellide-restoranide poole palvega ühendada linnaga veelgi võimsama saluudi nimel oma jõud ja rahalised vahendid. “Ei tasu ju ettevõtjatel eraldi väiksemaid pauke teha, kui kunstiliselt terviklik ilutulestik sealsamas aset leiab,” arvab Sarnet.

Oma ilutulestiku korraldamise osavõtusoovist on võimalik teatada veel kuni 31. detsembri hommikuni. “Ilutulestiku korraldajal on valmisolek ja vahendid ilutulestikuprogrammi täiendamiseks olemas,” märgib Sarnet.

Ilutulestikku korraldab Firestudio Eventsi neljaliikmeline meeskond. Laskeala piiridel turvab kaheksa turvameest.

Sarnet kinnitab, et ilutulestik vastab kõigile turvanõuetele. “Kõik mis taevast alla pudeneb, on väga väikese fraktsiooniline ning langeb ohualale, mis on turvalintidega piiratud.” Sarnet ütleb, et pigem kujutavad ohtu inimeste eraviisiliselt lastavad raketid, ning soovitab ka linnailutulestikku vaatama tulijatel kindlasti oma raketid koju jätta, kuna kõrvalpaugutamine häirib suurest ilutulestikust kunstilise elamuse saamist ning võib ohustada kaaslinlaste turvalisust.

Tallinna linnavalitsus on Admiraliteedi basseini ääres korraldatava ilutulestiku tarvis eraldanud 50 000 krooni, teist sama palju tuleb kesklinna valitsuselt, ilutulestiku õhkulaskja, Firestudio Events OÜ lisab veel 52 000.

Peale kesklinna valitsuse on Tallinna linnaosavalitsustest ainsana eelarves uusaastasaluudi tarvis raha ette nähtud Haaberstil. Sealse aastavahetuse ilutulestiku korraldab Haabersti Vaba Aja Keskus Õismäe tiigi juures. Tulevärk kestab umbes kaheksa minutit.

Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuse juures aga on oodata traditsiooniks kujunenud ümberkaudsete ettevõtjate ja huviliste korraldatavat ilutulestikku.