Tallinna abilinnapea Yana Toomi sõnul on keskkonnaministeeriumi pressiteate pealkiri, mis rõhutab riigi osatähtsust, on ilmselgelt eksitav ja vale. „Pressiteate pealkirjas öeldakse, et Tallinna Loomaaiale annab investeeringuteks 60 miljonit krooni riik, ent tekstist selgub, et tegelikult investeerivad uude keskkonnahariduskeskusesse hoopis Euroopa Liit ja Tallinna Loomaaed ise, “tõdes Toom.

Toomi sõnul on selle pressiteate näol tegemist häbitu enda võõraste sulgedega ehtimisega.

„Tegemist ei ole mitte riigipoolse rahalise toetusega vaid välisabiga,“ ütles Toom. „Aga loomulikult on Tallinn linn tänulik, et Tallinna Loomaaiale riigi Sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus kaudu investeeringuteks Euroopa Liidu fondist raha eraldada otsustati.“

Toom tõdes, et kahjuks on Eesti riigiasutustele ja vabariigi valitsusele saanud tavaks Euroopa Liidu positiivne tugi enda nimele kirjutada. „Tallinna linn kutsub Eesti riiki Tallinna Loomaaeda reaalselt toetama. Eestis on ainult üks loomaaed ning selle ülalpidamine ei saa olla ainult ühe omavalitsuse mure,“ ütles Toom.

Euroopa Regionaalarengu Fondist Tallinna Loomaaiale eraldatud 60 miljonit krooni on ette nähtud keskkonnahariduskeskuse rajamiseks, 2013. aastaks valmiva 5000 m2 suuruse keskkonnahariduskeskuse eesmärk on pakkuda mitmekülgset keskkonnaharidust nii noortele kui vanadele, alates looduse mitmekesisusest ning lõpetades säästliku eluviisiga.

Projekti kogumaksumus on 66,7 miljonit krooni, millest 6,7 miljonit krooni on Tallinna Loomaaia omafinantseering.