Keelava määruse eelnõu kavatsetakse heaks kiita sel nädalal, vahendab ajaleht Pealinn.

Purjutamine linna avalikes kohtades häirib selgelt kaaslinlasi, põhjendas Raepress. Abilinnapea Kalle Klandorf lisas, et kui avalikes kohtades joomist ei piirata, kasvavad tänavakuritegevus ja perevägivald.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on liigne alkoholitarbimine Eestis probleemiks ning Tallinn teeb endast kõik oleneva, et väärtustada alkoholivaba linnaruumi.

"Kui me tahame olla Põhjamaad ja oma rahvast hoida, siis peame avaliku joomise muutma taas taunitavaks," lausus Savisaar. "Omal ajal oli Tallinn esimene, kes keelas ära ka öise alkoholimüügi, mispeale ka valitsus oli sunnitud Tallinna teed järgima," meenutas ta.

Abilinnapea Kalle Klandorfi hinnangul on linnapilt pärast valitsuse otsust avalikus kohas alkoholi tarbida halvemuse poole muutunud.

"Olen vestelnud noortega, kellel on lapsed, samuti vanaemade-vanaisadega – nad ütlevad, et see on košmaar, kohutav, mida nad peavad nägema, kui lastega tänaval jalutavad," rääkis Klandorf.

1. juulist hakkas kehtima uus korrakaitseseadus, mille alusel võib avalikus kohas alkoholi tarbida, välja arvatud koolide ja lasteasutuste lähedal, ühissõidukites, haiglates ja lasteüritustel. Kohalikele omavalitsustele on siiski jäetud õigus vastavalt oma äranägemisele lisapiiranguid kehtestada.