“Tänavavalgustuse teenuse osutamine jätkub käesoleval hooajal säästurežiimis. Tänavavalgustusteenuse osutamisel on suurimaks probleemiks pidev elektrihinna tõus, mis olles tänavavalgustusteenuse oluliseks sisendiks, on tõusnud alates 2000. aastast kokku 89 protsenti,” märkis Klandorf Reformierakonna fraktsiooni liikme Mati Lukase arupärimisele vastates, kirjutab ERR Uudised.

Klandorfi kinnitusel on Tallinna linna 2012. aasta eelarve projektis vastavuses linna tulubaasiga esitatud taotlus tänavavalgustuse kulude finantseerimiseks summas 5 943 785 eurot ehk 75,4 protsenti mahus vajalikest kuludest, ent vaatamata stabiilsele finantseerimisele ei ole võimalik elektri hinnatõusule järgneda.

Linnavolinik Mati Lukas ütles arupärimises, et enne Klandorfi ametis olnud abilinnapea Deniss Boroditš on tunnistanud, et 16 miljoni krooni võrra vähendatud tänavavalgustuse eelarve on probleem ning tähendab seda, et Tallinna linnas on teatud piirkondades ja kellaaegadel kottpimedad tänavad. Lukas lisas, et ka politsei hinnangul on tänavate valgustatus korrelatiivses seoses turvalisusega.

“Põhja prefektuuri ülemkomissar Kristjan Jaani on 2009. aastal toimunud ümarlaual viidanud, et tänavavalgustuse väljalülitamise korral kannatab pigem rohkem inimeste turvatunne, mitte turvalisus,” vahendas Klandorf.