Hea valimistava valvur Toomas Mattson nimetas toimuvat Keskerakonna valimiskampaaniaks ja viitas, et see käib maksumaksja raha eest.

Kontsertsalvestuste korraldaja on SA Tallinna Televisioon, mille juhatuse liige Toomas Lepp keeldus avalikustamast, kui palju kontserdituur linna maksumaksjatele maksma läheb.

"Nii nagu ERR ei avalikusta ka Tallinna TV programmi maksumusi, esinejate honorare ega muid programmikulusid. Kontsertsalvestuste eest maksab Tallinna TV, see on eelarveline programmikulu," lausus Lepp.

Lepp väitis, et linna eelarvest rahastatud Tallinna TV ei sõltu Tallinna linnavalitsusest ega selle osakondadest. 

"Tallinna TV on sihtasutus, mis oma tegevuses juhindub SA TTV nõukogu otsustest ning Tallinna linnavolikogu kinnitatud põhikirjast, samuti Pressinõukogu Eesti ajakirjanduse eetikakoodeksist," ütles Lepp.

Samas on sisuliselt kõik TTV nõukogu liikmed keskerakondlased.

Kontserdituuril võtavad sõna Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Rahvarinde muuseumi direktriss Helen Lausma-Saar, keda on viimasel ajal sageli Savisaarega koos näha olnud.

Veel esineb tuuril Poska asjatundjana ja tema sünnikoha mälestuse jäädvustajana Asta Leiten. Jaan Poskast ja Eesti Vabariigist räägivad Siret Kotka, Anneli Ott ja Jaanus Karilaid.

Kontsertsalvestustel esinevad Estonia teatri solistid Jassi Zahharov, Rene Soom, Janne Ševtšenko ja Nele-Liis Vaiksoo. Kaasa teeb ansambel Siim Aimla juhtimisel.

Kontsertturnee produtsent on Artur Raidmets, režissöör Sulev Talberg.

Salvestused toimuvad Võrus, Rakveres, Haapsalus ja Laiusel. Salvestuste tulemusel valmib Lepa sõnul üle kahe tunni originaalprogrammi. Materjalist valmib kaks saadet, mida näidatakse 22. ja 28. veebruaril.