"Ka praegu õpivad Reaalkooli algklasside lapsed teadaolevalt eraldi hoones. See hoone aga ei vasta enam nõuetele ning seal õppetöö jätkamine oleks riskantne laste tervise ja ohutuse suhtes, mis tingiski vajaduse paigutada algklassid mujale. Kuna Liivalaia Gümnaasiumi hoone renoveeritakse täielikult, seal on piisavalt ruumi ning reaalkooli lastele on vaja asenduspinda, peeti parimaks lahenduseks algklasside üleviimist just sinna," selgitas Delfile Tallinna haridusameti infospetsialist Leini Jürisaar.

"Kolimine peaks loodetava remondi perioodiks toimuma nagunii, praegu on võimalus asuda lähedalolevasse vastremonditud hoonesse, alternatiiviks oleks edaspidi Valdeku tänaval või mujal asuvad üsna kehvas seisus asenduspinnad," märkis ta.

"Lapsevanemate hirm, et need kaks kooli liidetakse omavahel, ei pea samuti paika. Ka Kesklinna mitmed teised koolid (sh Jakob Westholmi Gümnaasium, Tallinna Prantsuse Lütseum jt) õpivad mitmes eraldi hoones ja nende identiteet seeläbi kannatanud ei ole," rahustas spetsialist.

Jürisaar edastas ka väljavõtte 12. jaanuari protokollist, kus seisab, et kõik osapooled on ajutise kolimise aktsepteerinud: „Otsus Tallinna Reaalkooli (edaspidi TRK) algklasside üleviimiseks 2010. aasta sügisel Liivalaia Gümnaasiumisse (edaspidi LG) on mõlema kooli poolt aktsepteeritud. TRK näeb seda siiski ajutise lahendusena seniks, kuni nende planeeritav juurdeehitus valmis saab (juurdeehitus sisaldab ka algklasside õppekorpust). Lepiti kokku, et TRK algklassid paigutatakse LG koolihoone I korrusele. Selleks tuleb teha mõningad projektimuudatused I korrusel, sh vahesein fuajeesse, mis eraldab algklasse ülejäänud koolimajast. TRK algklassidele on võimalik garanteerida eraldi sissepääs Liivalaia poolselt küljelt.“

Esimene kohtumine selles küsimuses toimus Liivalaia Gümnaasiumi ja Reaalkooli direktorite, õppealajuhatajate, haldusjuhi jt ning Tallinna haridusameti vahel juba 7. jaanuaril 2010.  Järgnesid koosolekud 8. jaanuaril, 11. jaanuaril ja 12. jaanuaril 2010. Viies kohtumine toimus 28. jaanuaril 2010 abilinnapea Kaia Jäppineniga, kohtumisel osalesid  reaalkooli direktor Gunnar Polma ja hoolekogu esimees Sten Nugis ning haridusameti esindajad. Reaalkooli direktor ja haldusjuhataja on kaasatud ka Liivalaia Gümnaasiumi renoveerimise projekti koostamisse, nende soovide ja ettepanekutega on seejuures arvestatud.