Rahandusministeeriumi pressiesindaja Rainer Laurits kinnitas Delfile, et seaduse muudatus tagasiulatuvalt ei mõju ja linn enne määruse tühistamist kogutud raha paadiomanikele tagasi maksma ei pea.

“Riigikogu võttis kohalike maksude seaduse muudatused vastu eelmisel aastal, kuid need jõustuvad 2012. aasta 1. jaanuaril. Seega 2010. ja 2011. aastal seadus veel kehtis ning Tallinn juba kogutud maksu tagastama ei pea,” märkis Laurits.

Paadimaks hakkas kehtima 2010. aastal, mil Tallinn planeeris oodatavaks tuluks 10 miljonit krooni. Paadimaksu laekus aga vaid 68 000 krooni, kuna mitmetel põhjustel jäi enamik aluseid maksu alt välja.

Tänavuseks laekumiseks plaanis linn 100 000 krooni ehk 6391,16 eurot, kuid septembri alguseks paadimaksu veel laekunud polnud ning möödunud nädala neljapäeval tunnistati määrus “Paadimaks Tallinnas” kehtetuks.

Riigikogu võttis kohalike maksude seaduse ja maksukorralduse seaduse muutmise seaduse vastu aasta tagasi, sellega kaotati kohalike maksude seast paadimaks. Seetõttu polnud ka Tallinnal muud võimalust, kui paadimaksu määrus kehtetuks tunnistada.