Delfi käsutuses olevast tänavu 1. oktoobril sõlmitud töövõtulepingust selgub, et Lõõniku tasu tema teenete eest on 1200 eurot kuus, millest peetakse kinni ka tulumaks ja üksiisiku töökindlustusmaks.

Lõõniku kohustusteks lepingu järgi on analüüsida "kohtupraktikat väärteomenetluse asjades Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti näidete põhjal".

Lepingu kohaselt on töö tellija esindajaks linnapea Edgar Savisaar, kes annab töövõtjale ehk Lõõnikule vajalikke juhiseid, kontrollib töö vastavust juhistele ja võtab tööd vastu. Kusjuures tasu maksmine toimub lepingu kohaselt töö üleandmise-vastuvõtmise akti alusel.

Töövõtuleping kehtib tänavu 31. detsembrini.

Eesti Päevaleht paljastas eile, et maadevahetuse kriminaalasjas õigust mõistnud kohtunik Valeri Lõõnik töötab nüüd Savisaare õigusnõunikuna.

Lõõnik mõistis maadevahetuse kohtuasjas õigeks toonase keskerakondlase Ester Tuiksoo, kes on samuti linnavalitsuses tööle hakanud. Veel teisipäeva hommikul ütles Lõõnik, et parteisse pole ta astunud. Tegelikult võttis Keskerakond ta liikmeks sel esmaspäeval.

Valeri Lõõnik lahkus Harju maakohtu kohtuniku ametikohalt tänavu 8. juulil.