Tänasel valitsuskabineti nõupidamisel said valitsuse liikmed ülevaate Tallinn 2011 kultuuripealinna projekti raames tehtud tööst ja praegu ettevalmistatud programmist.

Valitsuse liikmetele esines sihtasutuse juht Mikko Fritze ning põhjalikuma ülevaate kavandatud tegevustest andis programmi koostamise juht Jaanus Rohumaa, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kultuuripealinna programmi on välja töötatud alates 2008. aastast ning see hõlmab sündmusi ja üritusi kokku kaheksas valdkonnas: etenduskunstis, filmis, kirjanduses, spordis, rahvuskultuuris, kunstis, disainis ja muusikas. Samuti toimub veel olulisel määral valdkondadevahelisi projekte.

Kõrgkultuuri kõrval pööratakse aasta jooksul tähelepanu laiemat kaasamist eeldatavatele üritustele. Mikko Fritze sõnul tõotab 2011. aasta kõrgetasemelist ja erilist kultuuriaastat, mis hoiab kogu Euroopa tähelepanu aastaringselt Tallinnal. Kultuuriminister Laine Jänes tõdes, et kultuuripealinna korraldamine tähendab suursündmust kogu Eestile.

Valitsuse liikmed tunnustasid sihtasutuse juhtkonna ning programmimeeskonna seni tehtud mahukat tööd. Riigipoolse osaluse sihtasutuse 2011. aasta eelarve rahastamisel saab valitsus otsustada tänavu märtsis, pärast seda kui muu hulgas on selgunud kavandatud programmi täpsem maksumus.