Burmani villasse kutsuti neljapäeval kokku Tallinna naisbussijuhid, et avaldada neile tänu ja jagada kingitusi, teatas linna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli tõstis kokkusaamise avakõnes esile teiste Eesti linnadega võrreldes suurt naisbussijuhtide osakaalu pealinnas. Nii Pärnus kui ka Narvas töötab mõlemas kõigest üks naisbussijuht, Tartus aga mitte ühtegi.

Tallinnas asus esimene naisbussijuht tööle 1999. aastal ja on praeguseks ametis olnud juba seise aastat. Nüüdseks teeb pealinnas seda tööd 20 naist.

Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimehe Mati Mägi sõnul on naisbussijuhid eriti head suhtlejad, kes suudavad hästi konfliktsituatsioonidest hoiduda ja nendega toime tulla. “Samuti on naiste puhul esiletõstmist väärt nende täpsus ja kohusetunne ning võime meesbussijuhte oma kohalolekuga distsiplineerida,” lausus Mägi.

Amet, mis oli nõukogude ajal liiga suure füüsilise koormuse tõttu naistele keelatud, on tänapäeval muutunud mugavaks ja füüsiliselt jõukohaseks ka pisemale naisele.

Nagu igal liiklejal Tallinna linnas on ka naisbussijuhtidel omad mured. Meelehärmi valmistavad nii katkised teed kui madal liikluskultuur.