Tallinna elanikud saavad rahvaküsitlusel vastata küsimusele, et kas öist alkoholimüüki Tallinnas tuleks piirata.

Eelnõu poolt oli 24 ja vastu 19 volikogu saadikut. Eelnõu toetasid valdavalt Keskerakonna saadikud, vastu olid Reformierakonna ja Res Publica omad.

Rahvaküsitluse eelnõu esitanud Keskerakonna fraktsiooni esimees Elmar Sepp tegi esialgu ettepaneku viia küsitlus läbi 13. juunil europarlamendi valimise jaoskondades.

Eelnõu arutanud linnavalitsus ei nõustunud küsitluse läbiviimisega europarlamendi valimiste ajal, kuna linna valimiskomisjoni liikmete hinnangul võib see tekitada segadust valimiste tehnilises protseduuris.

Küsitluse läbiviimine ühel päeval oleks vastuolus ka linnaelanike küsitluste läbiviimise korraga, mille kohaselt peab küsitlus toimuma vähemalt seitsmel päeval linnaosavalitsustes ja nende rahvastikuregistri osakondades.

Samas lükkas volikogu tagasi Res Publica esitatud alkoholimüügi rahvaküsitluse eelnõu, mis nägi ette järgmise sõnastusega küsimuse: “Kas Tallinnas peaks keelustama öise alkoholimüügi?”. Koalitsiooni hinnangul oli see küsimus liiga resoluutne. Res Publica eelnõu järgi toimunuks rahvahääletus 16.-21. juunil.

Põhja politseiprefektuuri andmetel on Tallinnas kasvanud purjuspäi toime pandud kuritegude arv. Paljud Eesti omavalitsused on otsustanud öist alkoholimüüki piirata.