Kesklinna vanema Vladimir Sveti avasõnade järel esinesid Tallinna tuletõrjeühingu puhkpilliorkester Pritsu Brass ning tantsijad seltsist Viisuveeretajad ja stuudiost Carolina.

„Igal aastal külastab meie pealinna jõuluturgu, mis on hinnatud Euroopas üheks kaunimaks, üle poole miljoni inimese. Siin jätkub tegevust nii suurtele kui väikestele. Sadakond kaupmeest pakub iga päev kella 8-st hommikul kuni hilisõhtuni mitmekesist jõulukaupa alates kuumadest jookidest kuni eesti käsitööni. Nädalalõppudel saab nautida kultuuriprogrammi, mis on laval reedeti ja laupäeviti kell 17-19 ja pühapäeviti kell 12-14,“ ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Jõuluturu keskmes seisab kuusk, mis esmakordselt on kasvanud Tallinnas. Kesklinna valitsuse linnakeskkonna spetsialistid leidsid selle puu pärast tervet Eestit hõlmanud otsinguid Kristiine linnaosast ja tõid Raekoja platsile läinud neljapäeval. Kuuse otsingute ja kaunistamise eest vastutav Külly Annus märkis, et pealinna esinduskuuse ehtimine võtab alati nädala, sest 15 m kõrgusele puule tuleb sadu kaunistusi ja tuhandeid tulukesi.

„Ainuüksi LED-tuledega valguskette on kuusel kokku ligi kilomeeter. Lisaks teine kilomeeter juhtmeid, mis ühendavad punaseid tulukestega südameid – neid on sada tükki, igaühes 120 tulukest. Kokku süttis jõulukuusel 22 000 tulukest. Peale nende ehivad kuuske umbes sada kreemikat jõulukuuli, millele lisanduvad valgustusega punased ja kuldsed kuulid,“ selgitas Annus.

Jõuluturgu saab külastada 7. jaanuarini, kuusk jääb Raekoja platsile aga vähemalt kuu aega kauemaks.