"Ma sõna "kontroll" ei kasutaks, aga kõige enam toimib see regulatsioon selles suhtes, et inimesed ise näevad, kuhu end kirja panevad. Meie kodulehel on näha, et esimene väli on nimi, teine töö ja kolmas juba eesmärk, et seal tuleb lahti mõtestada see, mis on tööde eesmärk," kommenteeris Tüür võimalikku inimeste n-ö tasuta tööjõuna ärakasutamist Delfile.

Lisaks registreeritud talgutele, mida eelmine aasta oli Tüüri sõnul ligi tuhatkond, toimub 5. mail üle Eesti ka registreerimata talguid. "Iga aastaga on selliseid aktsioone järjest rohkem. See ongi talgupäeva eesmärk, et selline koos toimetamine muutuks järjest loomulikumaks. Paljudes kohtades ongi see kujunenud iseenesestmõistetavaks ning kodulehele ülespanek jääb ära või läheb meelest," rääkis Saar.

Tüüri sõnul on "Teeme ära" projektiga sellel aastal paralleelselt käimas Eesti eestvedamisel ülemaailmne algatus World Cleanup 2012. "See 2008. aasta prügikoristuse idee on nüüd järjest rohkem levinud üle maailma ja tänavu toimub eestikeeles "Maailmakoristus 2012" aktsioon, mis tähendab, et ligi sajas riigis on tekkinud initsiatiivgrupp, kelle soov on käesoleval aastal 23. märtsist 23. septembri vahel oma riigis selline koristusaktsioon läbi viia," selgitas Tüür.

Tüüri sõnul hakatakse riikides aktsioone kokku lugema ning vaadatakse, kui palju on osalejaid ning kui palju aktsioone. "Samuti saab meie 5. mai talgupäev sellele kaardile kindlasti märgitud," lisas Tüür.

"Teeme ära" talgupäev toimub tänavu 5. mail. Talgulisi kutsutakse "Teeme ära" kodulehele registreeruma 15. aprillist, mil kuu ajaga on kirja pandud juba hea valik talguid. Soovijad saavad aga talguveebis registreeruda ka varem, kui leiavad endale sobiva talgukoha.

2011. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 969 talgut, millel osales 26 001 inimest (ligi 2 protsenti elanikkonnast).