USA asevälisminister kinnitas Laarile, et talle avaldas sügavat muljet Balti kaitsekolledž Tartus, mis on hea näide Eesti kaitsealasest koostööst rahvusvahelisel tasandil ning kaitsekulutuste suunamisest inimestele mõeldud investeeringuteks.

Mart Laar tutvustas Talbottile valitsuse tegevusplaani ja reforme, mida Eesti on kavandanud Euroopa Liidu ja NATO-ga ühinemiseks. Talbotti huvitas ka valitsuse programm mitte-eestlaste integreerimiseks Eesti ühiskonda, märkis pressiesindaja.

Eestis kolmepäevasel visiidil olev Talbott saab esmaspäeva ennelõunal president Lennart Merilt Eesti riigile osutatud teenete eest Maarjamaa Risti I klassi ordeni.

Pärastlõunal peab Strobe Talbott Sakala keskuses mälestusloengu esimese taasiseseisvunud Eestisse akrediteeritud Ühendriikide suursaadiku Robert C. Frasure'i auks, kes hukkus 1995. aastal rahumissioonil Bosnias.

Talbotti loeng "A Baltic Homecoming" käsitleb Eesti asendit Euroopas, Balti riikide arenevaid rahvusvahelisi sidemeid, olukorda Tšetšeenias ning teisi Euroopa julgeoleku sõlmküsimusi, märkis välisministeeriumi pressiesindaja.

Talbott sai USA asevälisministriks 1994. aastal, enne seda töötas ta aasta eriülesannetes suursaadikuna ja välisministri erinõunikuna.

Enne valitsusse tööle asumist töötas Talbott 21 aastat ajakirjas Time valitsusasutuste ja Ida-Euroopa poliitika korrespondendina ning viimastel aastatel toimetaja ja välispoliitika kolumnistina.

1968. aastal lõpetas Strobe Talbott Yale'i ülikooli, ta on abielus ja kahe poja isa.