Avaldame alljärgnevalt taksojuhtide saadetud avalduse täismahus:

"Juhatus tunnistab, et korraldajatel jäi nende äärmisel ajapuudusel oluline küsimus, kuidas täpselt taksod liiguvad kogunemiskohta ja sealt edasi Toompeale, vajalikul määral läbi töötamata. Kokkuvõtete tegemisel leiti ka teisi puudusi ürituse ettevalmistamisel.

Liit nõustub täielikult Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäega, et tegemist oli kahetsusväärse vaatepildiga, mis puudutab liikluseeskirja jälgimist. Nii liidul, kui ka taksojuhtidel on siin tõsist mõtlemise ruumi tulevikuks.

Samas taksojuhid suutsid professionaalidena tagada seda, et kolonni liikumise teel ühegi sõidukiga liiklusavariid või muud tõsist intsidenti ei juhtunud, vähemalt meil selline informatsioon puudub.

Kolonni peatumatut liikumist oleks saanud tagada ainult politsei, kellele edastati informatsioon taksojuhtide kogunemisest ja võimalikust taksode liikumisteest, paraku politseil ei jätkunud füüsiliselt aega reageerida liidu teatele.

Taksojuhid kindlasti ei olnud võtnud endale eesmärki rikkuda massiliselt liikluseeskirju, vaid soovisid tagada kolonnis liikunud taksodele takistusteta liikumine Toompeale, millega tuldi ka toime.

Samas täname aga kõiki neid liiklejaid, kes võimaldasid taksodekolonnil liikuda neid takistamata Toompeale protestiaktsioonile."

Delfi avaldas eile artikli sellest, kuidas taksojuhid käisid möödunud nädala teisipäeval Toompeal "Uberi eelnõu" vastu meelt avaldamas ja tegid seda eirates hulga kaupa nii punast foorituld kui ka teisi viisaka ja ohutu liiklemise reegleid.