Möödunud nädalal, ööl vastu neljapäeva juhtus Ida-Tallinna Keskhaiglas omapärane lugu, kui sünnitama tulnud naine ei pääsenud haiglasse sisse, kuna oli sattunud vale ukse juurde. Naise, kelle sünnitustegevus oli juba alanud, päästis turvatöötaja kiire sekkumine.

Taksojuht viis naise Naistekliiniku peaukse ette ja sõitis kohe minema. Naine ei suutnud aga leida õiget ust, kust sünnitajaid vastu võetakse. Ta jalutas hoopis lukustatud ukseni, kus käib pesu transport.

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi ütles Delfile, et sel aastal on korra ka varem sarnane juhtum aset leidnud. Nimelt tõi taksojuht päise päeva ajal sünnitama mineva naise sama ukse juurde, kuhu möödunud neljapäevalgi. „Heidaks siinkohal kivi ka taksofirma kapsaaeda – ei ole normaalne, et taksojuht jätab kohe-kohe sünnitama hakkava naise üksinda keset ööd haigla õuele,” möönis Mägi.

Küll aga rõhutas Mägi, et nad vaatavad oma viidasüsteemi veel üle, ent nii ämmaemanda vastuvõttudel, perekoolis kui ka infomaterjalides on juhised kohalejõudmiseks. „Ka ITK raseduse äpis on juhend, infot peaks olema piisavalt,” lisas ta.