„See on väga kahetsusväärne ja piinlik juhtum,“ ütles Tärno Delfile. „Ilmselgelt on mul hea meel, et kaitsepolitsei teeb oma tööd hästi.“

Tärno sõnul mõjub pistisejuhtum täituri ameti mainele kindlasti negatiivselt.

Oma kolleegi ei oska Tärno hinnata, sest tööalaseid kokkupuuteid on olnud vähe, kuna kumbki töötab oma büroos.

Tärno sõnul ei võta aukohus Lantini juhtumit eraldi menetlusse, kuna justiitsimisteerium on juba lubanud alustada distsiplinaarmenetlust ja pole mõistlik pidada paralleelselt kahte menetlust.

Ka pole aukohtu praktikas varasemast ajast sarnaseid menetlusi, sest koda asutati seadusega alles aasta tagasi ja pikem praktika puudub. „Oleme alles organisatsiooni üles ehitamas,“ sõnas ta.

„Antud olukorras pole mul rohkem infot kui uudistekanalites. Kui see info vastab tõele, siis loomulikult ei saa selline inimene täituri ametis jätkata,“ sõnas Tärno.

Kohtutäituri saab ametisse nimetada ja ametist vabastada justiitminister. Ministeerium teatas täna, et kui Priit Lantin oma ametist lahkumiseks ise avaldust ei esita, siis alustab ministeerium tema suhtes distsiplinaarmenetlust ja vabastab ta ametist. Kuna Lantin päeva jooksul lahkumisavaldust ei esitanud, peatas ministeerium tema ametivolitused ja alustas distsiplinaarmenetlust.