"Olukord lahenes laupäevaks, mil avarii juhtumi protsessi lõpetamisel tagastati talle pass ning ta sai alustada tagasiteed koju," ütles Delfile pereema Kadi.

Kadi ja Mario olid oma 11-kuuse pojaga Tais puhkamas ja sattusid kaks päeva enne tagasilendu rendiautoga avariisse, milles sai viga nende autoga kokku põrganud rolleri juht. Politsei nõudis kannatanu ravikulude katmist ja kuna perel raha maksmiseks ei olnud, siis anti mehele valik: kas anda ära pass või minna vangi. Mario andis ära passi, mistõttu ei saanud ta koos naise ja lapsega koju lennata, vaid võitles Tais veel nädal aega protsessi lõpetamise nimel.

Pere pöördus Eesti välisministeeriumi poole, kes suunas Mariole kõigepealt appi kohaliku konsuli asetäitja, kes ei mõistnud aga inglise keelt. Seejärel aitas meest telefonitsi ka Bangkoki aukonsul. Kuid kõige enam oli paari sõnul abi siiski perest, sõpradest ja reisikorraldajatest.

"Kõige selle lahenemise eest soovime tänada oma peret, kes meile sellel pikal nädalal jõu ja nõuga toeks olid. Erilised tänud soovime anda tõelisele sõbrale Argo Valterile ja Pattayal resideeruvale Soome ettevõtjale Markku Hyvarinenile ning Inna Miettunenile, kelle abiga Mario nii kiiresti passi tagasi sai ja koju pääses," tänas Kadi kõiki, kes abiks olid.

"Tänusõnad kuuluvad ka Aurinko Matkat esindajatele Nellyle ja Reinule Phuketis, kes aitasid tõlkimisel ja olid toeks protsessi vältel," lisas Kadi.

Kadi selgitas, et Mario vastu küll oli kahjunõe, kuid tänu Markkule oli summa mõistlik ning autokindlustusfirma korvas kannatunu kahjud.

"Kindlasti on antud juhtum suureks õppetunniks ja edaspidi oskame selliseid olukordi vältida," märkis Kadi.