Wimbergi sõnul astub ta Noorte Autorite Koondisest välja "reaktsiooniks selle liikmete Irja ja Inno Tähismaa (I&I) osalemisele 9. mail Helsingis toimunud nn pidulikul võidupäeva seminaril."

"Sellel üritusel, mille korraldajateks olid tuntud soome neostalinistid Johan Bäckman ja Leena Hietanen, pidasid I&I ettekanded teemal "Kuidas Eestist sai hirmu vabariik" ja "Eesti aheldatud ajakirjanikud - kuidas Eesti valitsus kontrollib ajakirjandust", kirjutab Wimberg oma blogis.

Kirjanik märgib, et ilmselt ei ole ühelegi päevauudiseid jälgivale inimesele tarvis pikemalt tutvustada Bäckmani ja Hietaneni poliitilist tausta ning selle ürituse ilmset konteksti. "Ja igaüks, kes on tuttav I&I seisukohtadega, võib arvata, mis laadi fakte seminaril esitati ja milline oli nende tegelikkusele vastamise aste. Lihtsas keeles öeldes: I&I tähistasid koos soome stalinistidega Suure Isamaasõja võitu, pidades Eesti Vabariiki materdavaid ja mustavaid ettekandeid," kirjutab Wimberg.

"Loen seda räigeks poliitiliseks avantüüriks, mis on absoluutses vastuolus minu maailmavaateliste tõekspidamiste ja südametunnistusega.

Diplomaatiliste protestiavalduste hulka kuulub saalist lahkumine. Kollektiivi puhul on selle protestiavalduse vasteks liikmeskonna hulgast lahkumine. On diskrediteeriv, piinlik ja vastik kuuluda sellise sammu astunud isikutega ühte kollektiivi, kanda koos nendega sama rühmatunnust. Suure organisatsiooni puhul ei omandaks see ehk kuigi suurt tähtsust, kuid Tartu NAK on väike kollektiiv, kus sellised asjad ei jäta liikmetevahelisi suhteid mõjutamata. Vähemalt minu puhul. Jagada sel puhul liikmelisust tähendaks solideeruda selliste mõtteavaldustega."