Riigikogu kodulehe statistika kohaselt toimus eelmisel aastal ajavahemikul 1. jaanuar kuni 31. detsember kokku 124 istungit. Suurim puuduja istungitelt oli Juku-Kalle Raid, kes ei osalenud kokku 49 istungil. Raidile järgnesid Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Tarmo Leinatamm (puudus 47 istungilt) ning IRLi kuuluv riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (puudus 35 istungilt).

Esikolmikule järgnesid 34 puudumisega Mailis Reps (KE), 33 puudumisega Andres Herkel (IRL) ning 28 puudumisega Mati Raidma (REF).

Põhjusega puudumise korral toodi peale välislähetuste peamisteks põhjusteks erinevate toetusrühmadega ja valijatega kohtumisi.

Välislähetuses viibis mullu kõige rohkem siis veel IRLi kuulunud Andres Herkel, kes käis riigi asju ajamas 31 korral. Talle järgnesid endine erakonnakaaslane Marko Mihkelson (IRL) 28 ja Mati Raidma (REF) 27 välislähetusega.

Haigeks märkis end mullu kõige rohkematel kordadel Ülo Tulik (IRL), kes oli tõbine kümne istungi ajal. Lisaks temale märkisid end üheksal korral haigena Paul-Eerik Rummo (REF) ja Yana Toom (KE) ning kaheksa istungi ajal oli haige Tiina Lokk-Tramberg (REF).

Kõigist mullu toimunud 124 istungist võtsid osa reformierakondlased Kalev Lillo, Meelis Mälberg ja Rein Aidma. Keskerakondlane Enn Eesmaa ja oravaparteilane Kalle Jents puudusid mullu vaid ühelt istungilt.

Vaata, palju saadikud eelmisel aastal täiskogu istungitelt puudusid ja mis põhjusel:

Märkused: *Saadikud Rein Lang, Tarmo Mänd, Jüri Morozov, Urbo Vaarmann, Urve Palo ja Andrus Saare liitusid parlamendiga erinevate vangerduste tulemusena, seega ei saa neid hoolimata tabelis olemisest arvestada kõikide eelmisel aastal toimunud istungite statistikasse.

* Tabelis ei sisaldu saadiku Maret Maripuu statistika, kuna alates 1. jaanuarist on Terje Trei Maripuu asendaja ning seetõttu ei loe süsteem enam Maripuu andmeid. Mullu kevadisel riigikogu istungjärgul puudus aga Maripuu kuuelt täiskogu istungilt.

Allikas: Riigikogu koduleht

Tabel riigikogu kodulehelt: