"Valitsus toetas üksmeelselt Euroopa Liidu vahendite suunamist omastehoolduse kvaliteedi parandamiseks ning me ei pea täna enam spekuleerima selle üle, et mis saaks siis, kui vahendeid ei oleks eraldatud. Saame arvestada ca 33 miljoni euroga," ütles Rõivas Delfile.

Rõivase sõnul tuleb iga tegevust targalt planeerida, et tulemus oleks maksimaalne ning abi tuntav võimalikult paljudele peredele. "Kavatseme omastehoolduse teenuste uuele tasemele viimiseks planeeritud summade konkreetsete tegevuste peale jaotamisse kaasata nii omavalitsused kui eksperdid," lisas minister.

Rõivas ütles 24. aprilli riigikogu infotunnis, et tänu eile eraldatud Euroopa Liidu vahenditele on tulevikus plaanis omaste hoolduse koormust märgatavalt vähendada.

Rõivase sõnul lepiti kokku Euroopa Liidu vahendite jaotuses, millest on meil võimalik panustada nii erihoolekande taristusse kui tagada see, et omavalitsused saavad aidata senisest märksa enam omakseid koduhoolduses.

"Nii saab pakkuda inimeste hoolduskoormust vähendada ning aidata neil taas tööle minna. Meil on selles vallas väga suured plaanid ning just tänu sellele kokkuleppele, mis me EL-i vahendite jaotuses eile valitsuses saavutasime, on meil võimalik astuda omastehoolduses väga pikk samm edasi," rääkis Rõivas.