„Valitsus ja Reformierakond toetavad uuenduste elluviimist kaitseväes, sealhulgas riigikaitse arengukava ning riigikaitse seaduse eelnõu. Ma hindan väga kõrgelt ka kaitseväe juhataja Riho Terrast ning pean põhjendamatuks uudiseid, mis tema autoriteeti küsimuse alla seavad," kirjutas peaminister.

„Ma ei nõustu aga nende poliitikutega, kes ütlevad, et riigikaitse teemadel ei tohi ühiskonnas arutelu olla. Tohib küll, isegi peab. Eesti riigi kaitsmine on meie kõigi ühine asi. See arutelu peab olema soliidne ja tasakaalukas ning poliitikud ei peaks tegelema mitte Laaneotsa ja Terrase vastandamisega, vaid keskenduma sisulistele küsimustele," kirjutas Rõivas ning tuletas meelde, et võimalikud vaenlased on mujal, teisel pool riigipiiri.

„See, et kindral erus Ants Laaneots on riigikaitse arengukava osade punktide suhtes olnud kriitiliselt meelestatud, ei tohiks olla kellelegi uudis. Ta on oma seisukohti avaldanud ka varem ning need põhinevad tema kogemustel ja tööl endise kaitseväe juhatajana, mitte Reformierakonna liikmena. Hindan sõnavabadust ning arvamuste paljusust kõrgelt ning ootan sama ka teistelt, kes ühiskondlikes protsessides kaasa rääkida soovivad. Austagem teineteise seisukohti ka siis, kui me nendega ei nõustu," lisas Rõivas.