„Meie oma valitsust ei lõhu. Ootame partneritelt samasugust suhtumist, mis väljenduks ka retoorikas. Koalitsioonipartnerite senised hoiakud on olnud pehmelt öeldes vastuolulised ning väljaütlemiste toon häiriv,“ ütles Rõivas

Reformierakond ei ole pidanud Keskerakonnaga uue koalitsiooni moodustamiseks läbirääkimisi, teatas erakond.

„Valitsuskriisi esile kutsumine on praeguses julgeolekuolukorras vastutustundetu ning seab ohtu nii haldusreformi, pensionireformi kui parempoolse majanduspoliitikaga jätkamise,“ lausus Rõivas.

„Vaadates, mida opositsioon valitsusele umbusaldustekstis ette heidab, siis võib sealt välja lugeda, et valitsus on kaotanud opositsiooni usalduse,“ ütles Rõivas. Opositsioon heidab valitsusele ette, et koalitsioon nimetas Euroopa Kontrollikotta Juhan Partsi. „Ma olen jätkuvalt veendunud, et Juhan Partsi kogemus vastab sellele ametikohale,“ ütles Rõivas.

Mandri- ja suursaarte vahelise praamihanke sellisel viisil läbiviimine oli koos IRLi ja SDEga langetatud põhimõtteline poliitiline otsus, kommenteeris Rõivas. „Jah, segadust on olnud, kuid ma olen päris kindel, et praamiühendus mandri ja saarte vahel muutub kvaliteetsemaks.“

„Tööjõumaksude langetamine on majanduse kasvatamiseks oluline ja selles jääme me tõesti opositsiooniga eriarvamusele. Ei ole juhus, et OECD hindab Eesti maksusüsteemi maailma parimaks, selle taga on aastatepikkune sihikindel töö,“ märkis Rõivas.

„Pehmelt öeldes kummaline on süüdistus haldusreformi kiirkorras läbiviimises. Tõesti, me oleme oodanud kakskümmend aastat, nüüd lõpuks on haldusreform reaalsuseks saamas,“ lisas peaminister.