„Meie põhikiri ei näe ette, millal kongress täpselt toimuma peab, vaid lihtsalt seda, et ta peab toimuma 2015. aastal. Meil on kongress toimunud nii augustis kui ka vahetult enne aasta lõppu või hilissügisel,“ selgitas Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk, miks kongress nõnda kaugele nihkus.

Paratamatult tekib küsimus, kas kongress lükati novembri eelviimasele päevale selleks, et Edgar Savisaarele tervenemiseks rohkem aega anda, Pukk seda aga ei kinnita. „Algsed mõtted olidki spekulatsioonid,“ selgitas ta. „Mõtlesime, et küllap me sügisel teeme. Selline kuupäev juhatuses välja käidi ja sellega hakatakse opereerima. Ma arvan, et siin erilist põhjust ei ole ja see on igati mõistlik kuupäev,“ lisas Pukk.

Pukk ei osanud öelda, millal Edgar Savisaar linnajuhtimise juurde võiks naasta. „Loomulikult on meil väga hea meel, et ta juhatuse koosolekul osales, ja kahtlemata loodame, et õige pea juhatab ta veelgi rohkem koosolekuid, aga see, millal ta võiks tööle naasta, oma haiguslehelt välja tulla, seda ma hetkel ei oska öelda.“

„Loomulikult ta ise väga seda tahab ja selle nimel pingutab ja igapäevaselt vaeva näeb,“ lisas Pukk. Kas see tähendab, et Savisaar on võimeline erakonda juhtima ja ühel hetkel ka linnajuhtimise juurde naasma? „See on kindlasti tema unistus võimalikult kiiresti terveks saada, ja eks me kõik hoiame talle pöialt.“

Esmaspäeval pärast Keskerakonna juhatuse koosolekut ütles Taavi Pukk Delfile, et on vara rääkida, kas erakonna kongressilt võib oodata ka muudatusi erakonna juhtimises.

Eesti Päevaleht kirjutas kuu aja eest, et Edgar Savisaarelt on korduvalt küsitud, kas ta läheb tagasi tööle, ja kui, siis kas riigikokku või Tallinna linnapeaks. Savisaar on seepeale vastanud, et otsustab sügisel.