"21. oktoobril toimunud Keskerakonna Jõgevamaa piirkonna juhatuse koosolekul tõstatas piirkonna juht Andres Vään küsimuse Jõgevamaa piirkonna nimel erakonna meililistis avaldatud toetusavaldustest erakonna esimehele," selgitas Taavi Aas.

„Andres Vään tõi välja, et piirkonna juhatus ei olnud sellest tegevusest informeeritud, lisaks polnud ühele avaldusele kolm allakirjutanud piirkonna liikmete nimekirjas ning teises avalduses polnud viis allakirjutanut isegi mitte Keskerakonna liikmed. Piirkonna juht leidis, et suvaliste allkirjade esitlemine Jõgevamaa piirkonna keskerakondlaste seisukohana pole kindlasti õige. Need kahjustavad nii piirkonna kui ka erakonna mainet tervikuna," selgitas Aas.

Taavi Aas rõhutas, et piirkonna juhatus arutas tekkinud olukorda ning otsustas saata selle arutamiseks ja hinnangu andmiseks Keskerakonna aukohtule. „Mitte keegi ei teinud ettepanekut Marika Tuus-Lauli aukohtusse anda. Tegemist on valeinformatsiooniga, mis on kahetsusväärselt erakonna esimehele edastatud.“

"Kutsun erakonnakaaslasi üles säilitama rahu ning mitte levitama valeinformatsiooni," ütles Taavi Aas.

Erakonna esimehe Edgar Savisaare tänaöiste Facebooki postituste üheks punktiks oli väide, et Taavi Aas tegi ettepaneku kaevata aukohtusse Riigikogu liige Marika Tuus kes kogus Savisaarile toetusallkirju. "Tema süütegu seisnevat selles, et ta ei olevat piirkonna liikmena arvele võetud," kirjutas Savisaar.