Abilinnapea sõnul ei luba kehtiv 2005. aasta detailplaneering postimaja lammutada, kuigi praegu hoone muinsuskaitse all ei ole, teatas Raepress.

„“Nii hoone välisilme muutmiseks kui uue hoone ehitamiseks oleks seega vaja koostada uus detailplaneering ning see on vägagi aeglane protsess, mille lõpptulemust pole võimalike protestide tõttu võimalik ette näha,““ ütles Aas.

Parim lahendus oleks Aasa sõnul see, kui jäädakse olemasoleva detailplaneeringu piiresse. “See annab võimaluse hoone osaliseks rekonstrueerimiseks ning kuni 24 meetri kõrguseks ehitamiseks, mis on sama kõrge kui kõrvalhoone.”

“„Kui Postimaja olemasolevas hoones asendada kandekonstruktsioonid ja uus arhitektuuriline lahendus linnapilti sobiks, ei ole linn hoone renoveerimise vastu,” lausus abilinnapea.

Aasa sõnul tundsid mitmed arendajad viimase aasta jooksul erinevatel eesmärkidel huvi postimaja ostmise vastu ja võivad nüüd, kui hoone on müüdud, olla pettunud. “„Selliste suurte linna keskel olevate objektide arendamise suhtes on linn alati olnud tähelepanelik ja avatud konsultatsioonideks nende tuleviku suhtes,““ ütles abilinnapea.

Aas loodab konstruktiivset koostööd Postimaja ostnud firmaga, et Tallinna kesklinn saaks unikaalse ja väärika kaasaegse objekti võrra rikkamaks.

„“Postimaja taga asub suurepäraselt rekonstrueeritud Rotermanni kvartal, mis on heaks näiteks vana ja uue ühendamisest,“” ütles Aas.

Reedel, 10. juulil lõppenud Eesti Posti Narva maantee 1 asuva peahoone enampakkumisele laekus üks pakkumine, mis tuli Altenberg-Reval AS-i tütarfirmalt osaühingult Promethean. Pakkumus oli 128 miljoni kroonisest alghinnast tuhat krooni suurem.