Ühe võimalusena arutati Targa Linna professuuri loomist, mille tulemusena tekiks rahvusvaheline teadmuskeskus, mis suudab linnaelanike vajadusi täpsemalt prognoosida ning pakkuda võimalikele väljakutsetele teaduslikult põhjendatud lahendusi. Lisaks Tallinna linna koostöö tihendamine TTÜ arhitektuuri ja urbanistika akadeemiaga.

Aas tunnustas Tallinna tellimusel TTÜ poolt läbiviidud ühistranspordi- ja liiklusuuringuid. Mõtteid vahetati veel iseliikuvate busside, mobiilimaksete arendamise ja näo- ja häältuvastustehnoloogiate üle.

Linnapea Aas külastas ka Tehnopoli teadusparki, kellega vesteldi linnaelu valdkonnapõhiste kohtumiste korraldamise teemal. Nii linn kui ülikool näevad Mustamäel paiknevat teadusparki kaasaegse teadmuspõhise ettevõtluskeskkonnana ja usuvad ulatuslikuma partnerluse võimalustesse Ülemiste Cityga.

Käesoleva aasta sügisel sajandat aastapäeva tähistava TTÜ ja Tallinna linna koostöö on pikaajaline ja hõlmab väga eripalgelisi tegevusi alates kooliõpilastele suunatud projektidest ja tudengite stipendiumide konkurssidest kuni teadusmahukate rakendusuuringuteni, kuid tehnoloogiline areng loob üha uusi võimalusi, mida koostöös linna arengu huvides rakendada.