"Opositsioon on rünnanud Tallinna linnavalitsuse ideed maamaksu tõusust erineval moel - veel hiljuti kinnitasid nad, et linnavalitsus ei kavatsegi kompenseerida pensionäridele maamaksu tõusu, seejärel parandasid nad end ning teatasid, et kompenseeritakse kunagi tulevikus ja nüüd, kui otsus kompenseerimise kohta on linnavolikogus vastu võetud, öeldakse et kompenseeritakse valesti," vahendab Raepress linnavalitsuse seisukohta.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on mõistetav, et nimetatud kompenseerimine toimub varasema linnavolikogu määruse alusel, mis on kehtinud alates 2002. aastast.

„Seega ei ole linnavõim kunagi valetanud, vaid jätkab kogu aja ühte ja sama poliitikat,“ ütles Aas.

"Saame aru, et volikogus olevad opositsiooni erakonnad, kes riigis on võimul, tahavad tähelepanu ära juhtida neile paratamatult osaks saanud negatiivselt eelarvelt. Kavandatav kärbe lööb kõikide tasku pihta kordades tugevamini kui maamaks. Tegelik diskussiooni teema peaks täna olema - kas me soovime õhukest riiki või riiki, mis suudab tagada vajalikud investeeringud, sealhulgas investeeringud ka vee ja kanalisatsiooniprojektidesse," leiab linnavalitsus.

Pensionärid ja represseeritud, kes on saanud kätte maamaksu teate võivad linnavalitsuse sõnul olla kindlad kompensatsiooni saamises. Lähinädalatel teavitavad linnaosade vanemad täiendavate kirjadega neid pensionäre, kes on õigustatud saama maamaksu hüvitist.