Kultuurivara kultuurikorraldaja Eena Margi sõnul alustatakse tantsimisega linnavalitsuse eest laupäeva hommikul kell 9.40. Kümmekond minutit varem tervitab taasiseseisvusmispäeva puhul linnarahvast Kuressaare kulltuuri ja hariduse abilinnapea Tiina Talvi.

Esialgu kulgeb tants mööda Lossi tänavat, misjärel siirdutakse lossihoovi, kus tantsitakse ümber piiskopilinnuse - koht, kus sinimustvalge esimesena lehvis. Teatetantsu lõpp on aga kõlakoja ees ning kui tantsijad sinna jõuavad, on tantsitud täpselt 1991 meetrit. „Tants on korraldatud, nii et korraga tantsib üks paar, kes iga 100 meetri pärast teatepulga järgmisele paarile üle annab. Kui osaleda soovijaid on palju, teeme mitu paari korraga," lausus Mark. Linna kollektiividest osalevad teatetantsus Keeris, Ritsikas, Eideratas, Kanarbik, Öieti ning Piiprellid, kuid tantsima on oodatud teisigi. 1991 tantsumeetri jooksul võetakse läbi erinevad tantsud nagu Savikoja venelane, Raabiku, Kiigari-kaagari, Pärlin ja labajalavalss.

Kell 10.30 toimub kuursaali ees aga ühistantsimine, kus muusikat koos sõpradega teeb Helga Nurmekann. Veidi hiljem, kell 10.50 toimub vestlusring, kus 1991. aastat meenutavad toonane Kuressaare Eesti Kodanike Komitee liige Juhan Veel ning kaitseliidu liige Leevi Naagel. Pärast vestlusringi kell 11.30 saavad aga kõik osaleda lõputantsus.

Tants mööda Eestimaad

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts korraldab 20.-28. augustini suuremahulise tantsuprojekti TeateTants 2011, mille käigus läbitakse tantsides 1000 km Eestimaa maanteid. Teatetantsu eesmärgiks on läbida lakkamatult tantsides ja musitseerides 15 maakonda ning ühendada sel moel Eesti rahvas. Teatetants on osa Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 projektist.
Korraga tantsib maanteel 1-2 paari, kes jõukohase teekonna läbides annavad teatepulga üle järgmistele tantsijatele. Üks 6-8-paariline tantsurühm läbib 4-5 kilomeetrit ning nende ülesanne on jaotada see 100-150-meetristeks lõikudeks. Tantsitakse lakkamatult ehk 24 tundi ööpäevas, mis tähendab, et ühe rühma lõpetamisel alustab kohe teine rühm. Keskmiseks liikumise kiiruseks on arvestatud 5,5 km/h. Teekonnal on plaanitud teha 15-minutilisi liikumispause, tantsides sel ajal kohapeal. Pausid on arvestatud keskmise liikumiskiiruse sisse.
8 ööpäeva jooksul läbitakse põhiliselt riigimaanteid marsruudil Tallinna Raekoja plats - Lagedi - Aruküla - Albu - Ambla - Rakvere - Kiviõli - Jõhvi - Mustvee - Tartu - Uue-Antsla - Tõrva - Karksi-Nuia - Audru - Virtsu - Kuivastu - Valjala - Triigi - Sõru - Emmaste - Heltermaa - Rohuküla - Haapsalu - Risti - Märjamaa - Tallinna Raekoja plats.

Teatetants algab laupäeval, 20. augustil kell 9.30 Tallinnast, Saaremaale jõutakse 26. augustil.