Aukonsulaadi taasavamisel esinenud suursaadik Mart Laanemäe tänas kõiki Schleswig-Holsteini inimesi, kes olid vahepealsed ligi kaks aastat, mil aukonsulaat Kielis ei tegutsenud, jätkanud Eesti ja Schleswig-Holsteini ajalooliselt tihedate suhete arendamist. Suursaadik Laanemäe soovis uuele aukonsulile edu selles tähtsas ametis.

Aukonsul Klaus-Hinrich Vater ütles, et soovib aukonsulina kaasa aidata Eesti ja Schleswig-Holsteini vaheliste majandussidemete arendamisele ning kahepoolse koostöö tõhustamisele nii sotsiaal- kui ka kultuurivaldkonnas.

Schleswig-Holsteini põllumajandus-, keskkonna- ja maaeluminister dr. Juliane Rumpf nimetas oma tervituskõnes aukonsulaadi taasavamist oluliseks sammuks Schleswig-Holsteini ja Eesti vaheliste partnerlussidemete tihendamisel erinevates valdkondades. Minister kiitis Eesti tarmukat ja sihikindlat tegevust ning innovatiivsust infotehnoloogia ja majanduse edendamisel ning euro juurutamisel.

Aukonsulaadi avamisel esinesid ettekandega Maris Hellrand, kes tutvustas Tallinna kui atraktiivset Euroopa Kultuuripealinna 2011, ja Ivar Tallo, kes rääkis Eestist kui e-riigist ja Eesti edukast arengust infotehnoloogia valdkonnas.

Aukonsulaadi avamisel osales üle 70 Schleswig-Holsteini liidumaa ja Kieli linna äri-, kultuuri- ja teadusringkondade ning konsulaarkorpuse esindaja.

Avamistseremoonia muusikalised vahepalad saksa ja eesti heliloojatelt esitas Kieli Poistekoor, muuhulgas kõlas „Mu isamaa on minu arm“.

Aukonsulaat asub aadressil Bergstrasse 2, 24103 Kiel. Aukonsulaadiga on võimalik võtta ühendust telefonil +494315194494; faks: +494315194495, e-kiri: info@estonian-consulate-sh.de. Aukonsulaadil on oma koduleht www.estonian-consulate-sh.de.

Eesti uus aukonsul Klaus-Hinrich Vater on sündinud 1965. aastal Kielis. Pärast Kieli Rakenduskõrgkooli lõpetamist diplomeeritud insenerina 1991. aastal asus ta tööle infotehnoloogia valdkonnas. 1997. aastal rajas Klaus-Hinrich Vater oma ettevõtte Vater Gruppe, mis tegeleb IT-lahenduste ja -teenustega, ning jõudis lühikese ajaga Schleswig-Holsteini juhtivate IT valdkonna spetsialistide tippu. Tänaseks on tema ettevõttes 270 töötajat Kielis, Hamburgis ja Bremenis. Klaus-Hinrich Vater on alates 2009. aastast Kieli Kaubandus-Tööstuskoja president.

Peale Kieli on Eestil Saksamaal aukonsulaadid veel Düsseldorfis, Hamburgis, Ludwigsburgis ja Münchenis.