Asi on selles, et orja jaoks on ühiskond, selle moraal ja eetika isanda oma, selgitab Rein Taagepera Eesti Päevalehe arvamusveerul. Kuna ori tajub, et isanda vastu suures pildis ei saa, jääb talle ainult üle valada võimetu viha välja omasuguste peale ja isandate ühiskonda vihmaussi tasandil uuristada.

“Orja eetika on, et kõik on lubatud, mida kubjas ei näe,” nendib Taagepera. “Kui teda ei tabata, arvab ta, et ühiskond ei tee oma valvuritööd korralikult, tema aga on oma osa teinud.”

Vaba inimene seevastu teab, et vabadus ja vastutus käivad käsikäes, osutab Taagepera. “Vaba inimese väärikus seisneb selles, et ta hoiab end ise vaos.”

Postimees kirjutas juuni alguses, et end paadunud liiklushuligaaniks nimetav Tartu ettevõtja Ants Vihmand kihutab Eesti teedel pidevalt üle 200 kilomeetri tunnis ja on pahane liikluspolitseinike peale, et need ei suuda teda kuidagi takistada.

Liiklushuligaan tõmbab rooli istudes vahel selga särgi kirjaga “Liiklusmendid paiknevad evolutsiooniliselt millimallikate ja molluskite vahel”.