See on seal olnud juba 2000. aastast saati. 2009. aastal kaaluti, et sellest loobuda - kasutajaid vähe - kuid viimaks otsustati, et see jääb ikkagi alles, sest läheduses palju pangaautomaate pole.

"See automaat jääb alles. Põhjendus pole muutunud," ütles Swedbanki kõneisik Mart Siilivask täna Õhtulehe veebitoimetusele, et selles piirkonnas on ikkagi pangaautomaati vaja.

Näiteks Virtsust viib Swedbank ära terve Hanila valla ainsa pangaautomaadi, mis ei ole panga kinnitusel aga sugugi erandlik juhus - pangaautomaatide võrku on juba mitu aastat hõrendatud.

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler leiab aga, et tuleb tõsiselt kaaluda, kas sularaha kättesaadavust, st automaatide olemasolu, seadusega nõuda, kuna päris kõigeks maakohtades pangakaardist ja internetist ei piisa.

Kiisler ütles Delfile, et praegu otsustab pangaautomaadi pidamise või selle kinnipanemise üle pank, kes teeb oma otsused lähtuvalt matemaatikast – kas tasub ära või ei. Kiisler nentis, et kuna sularaha kasutamine väheneb, siis polnud ilmselt Virtsu sularahaautomaati majanduslikult mõtet töös hoida.