Võidusamba maa-alale jäävad samba tseremooniaplats, trepid, tugiseinad, pandused ja samba vundament. SWECO Projekt koordineerib tegevusi kuni ehitusloa saamise ja hiljem kuni tööjooniste valmimiseni, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja. Aare Uusalu, SWECO Projekti juhatuse esimees, ütles eelseisvat projekteerimistööd kommenteerides, et Vabadussõja võidusammas ja Vabaduse väljak moodustavad tulevikus terviku.

“See on meile väga hea võimalus panna Vabadussõja võidusammas ja Vabaduse väljak koos tööle — sammas ja väljak moodustavad tulevikus tervikliku kompleksi,” kinnitas Uusalu.

SWECO Projektilt pärineb ka Tallinna kommunaalameti tellitud Vabaduse väljaku rekonstrueerimisprojekt koos maa-aluse parklaga.

“Töö maht ei ole meile ülearu suur, kuid kuna sammas on avalikkuse pideva tähelepanu all, on töö sellest tulenevalt vastutusrikas ja väga huvitav. Väljakutse on suur — osaleda ligi 90 aastat plaanides, dokumentides ja lubadustes eksisteerinud samba tegelikus valmimisprotsessis,” ütles SWECO Projekti juhatuse esimees. “SWECO Projekt omab ülevaadet nii kaitseministeeriumi vajadustest kui ka linna poolt tellitud Vabaduse väljaku planeeringust. See kergendab tunduvalt kahe keeruka projekti integreerimist ja edasiste tööde käiku,“ ütles kaitseministeeriumi infrastruktuuri osakonna juhataja Veiko Pärlin.

SWECO Projekti viimase aja märkimisväärsemad tööd on Kuperjanovi pataljoni hoonete, Viru vangla, Eesti suursaatkonna Budapesti ja Tbilisi hoonete, Sõpruse Ärimaja projekteerimine.