"Arvan, et Viktoria on Eesti poliitikas uus ja ehe leid, kelle ideed väärivad tähelepanu nii täna kui ka tulevikus," ütles Sester vahetult pärast häälte ülelugemise tulemuse teadasaamist Delfile.

Sesteri sõnul näitab tema ja Ladõnskaja häälte ümber toimuv veelkord, et kui poliitikud ütlevad, et iga hääl loeb, siis tegelikult see nii ongi. "Seekord sai see kõige ehtsama kehastuse, et iga hääl loeb," sõnas Sester.

"Kõik meie ringkonna IRLi liikmed andsid kindla lubaduse, et kui mandaat peaks tulema, siis nad lähevad ka riigikokku," kõneles Sester.

Sester panustab koalitsioonikõnelustesse

Enda meeleolu, tundeid ja tulevikuplaane ei olnud Sester veel valmis jagama, sest on olnud hommikust saadik osalenud võimuliidu loomise kõnelustel. "Võtame päeva korraga," rääkis Sester. "Praegusel hetkel on minu töö parima võimaliku koalitsioonilepingu tegemine, kus oleks selgelt kajastatud IRLi nägemus Eesti arengust. Selle nimel tegin tööd eile, teen tööd täna ja teen ka homme tööd."

Küsimusele, kas ta töötab selle nimel, et saada omale mõni ministriportfell, vastas Sester, et ühegi läbirääkimismeeskonna liikme eesmärk ei ole saada ministriks. "Kogu IRLi meeskond on allutanud end ühele eesmärgile, et võimalikult palju meie programmist oleks tulevases koalitsioonilepingus kajastatud," rääkis Sester.

Sesteri sõnul ei ole erimeelsused loodava võimuliidu loomisel häbiasi. "Kõik osapooled on konstruktiivsed," kinnitas ta. "Kui ka on erimeelsusi, siis ühine eesmärk on jõuda ühisosani ja selleks on võimalus pidada argumenteeritud läbirääkimisi."