"See, kas sotsid oleksid valmis võtma tulevasse koalitsiooni väiksemaks partneriks Edgar Savisaare juhitava Keskerakonna, on puhtalt teoreetiline küsimus," ütles Mikser Delfile. "Kuna selleks ajaks, mil sotsid moodustavad valitsuse, ei ole Savisaar ülisuure tõenäosusega enam Keskerakonna juht."

Vastates Delfi küsimusele, kas võib juhtuda, et valides 2013. aastal kohalike omavalitsute valimistel või 2015. aasta riigikogu valimistel Sven Miksri, saab valija Edgar Savisaare, kinnitas Mikser: "Ei saa. Ei saa ka Ansipit."

Samas rääkis Mikser, et kindlasti ei välista sotsid koostööd Savisaare-järgse Keskerakonnaga, kuivõrd paljudes sotsiaalmajanduslikes küsimustes on sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna vaated suhteliselt lähedased.

Erinev poliitika tegemise viis

Sotside esimehe sõnul on kahe erakonna olulisimaks erinevuseks poliitika tegemise viis ja erakonnasisene demokraatia. Tema sõnul on positiivne märk, et üha enam keskerakondlasi on valmis avalikult väljendama oma selget vastuseisu Savisaare juhtimisstiilile.

"Ilmselt on üheks sisuliseks erinevuseks sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna poliitika vahel ka see, et Keskerakond on seni keskendunud üksikutele maksulistele meetmetele, mis peaksid lahendama kõik Eesti ees seisvad probleemid," ütles Mikser viidates astmelisele tulumaksule.

Samas sotsid keskenduvad tema sõnul komplekssematele lahendustele ja ei näe maksupoliitika muutmises mitte omaette eesmärki, vaid pigem vahendit vajalike sotsiaalsete ja regionaalsete meetmete rahastamiseks viisil, mis ei pärsi ettevõtlust, kuid on samas sotsiaalselt õiglane ja arvestab igaühe võimet oma koormat kanda.