„Kui erakonna nimekirjas parlamenti või volikogusse valitud liikmed otsustavad oma erakonda rahaliselt toetada, siis on see nende vaheline kokkulepe. Valitutele on mandaadi andnud valijad ja ainult valijad võivad selle mandaadi uutel valimistel ka ära võtta. Sootuks teine lugu on konkursi korras tööle võetavate ametnikega,“ ütles Mikser Delfile.

„Kui aga üks erakond on linnas ainuvõimul ja kui selle erakonna liikmed saavad ametnikena tööle asudes kaela kohustuse maksta osa oma töötasust parteikassasse, siis tähendab see, et sellel erakonnal on otsene finantsiline huvi valida vabadele ametnikukohtadele üksnes erakonna liikmeid,“ nentis ta.

Mikser leidis, et tänases Tallinnas on võimul olevale Keskerakonnale rahaliselt kahjulik võtta ametnikena tööle inimesi, kes ei kuulu erakonda. „Tööle tuleb võtta parteilasi või siis nõuda tööle kandideerijalt erakonda astumist. Nii on tagatud, et midagi tilgub ka erakonna arvele,“ lisas ta.

Veel üks teema, mis vajab Mikseri hinnangul selgeks rääkimist, on küsimus erakonna keelatud rahastamisest.

„Kui erakond parteistab linnaametnikke ja nõuab neilt osa töötasu loovutamist, siis ei ole selline tulurida erakonna eelarves kindlasti kooskõlas erakondade rahastamist reguleerivate seaduste mõttega,“ jätkas ta.

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutuses on Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid - Tallinna Linnavalitsuse Keskkonnameti juhataja Otto Popel, Tallinna Kesklinna Valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, Tallinna Munitsipaalpolitseiameti juhataja Monica Rand, Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai.

Põhjus, miks Toobali hinnangul need ametnikud oma positsioonile ei kõlba, on selles, et nad „ei ole vaatamata korduvatele meeldetuletustele oma kohustusi erakonna ees täitnud“.

Ehk teisisõnu vihjati sellele, et linnaametnikud ei ole oma palgast piisavalt palju Keskerakonna kassasse panustanud.