Kohtumise teemad on transatlantilised suhted ja julgeolek, sh keskmaa tuumajõudude lepinguga (INF) seonduv, NATO lõunanaabruses toimuv ja olukord Lääne-Balkanil.

Ministrite kohtumise avab arutelu Ukraina ja Gruusiaga partneritega regionaalse julgeoleku üle.

Eesti mõistab hukka Venemaa sõjalise rünnaku Ukraina mereväealuste vastu Kertši väinas. „See on järjekordne Venemaa-poolse rahvusvahelise õiguse jõhker rikkumine ning rünne Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu,“ sõnas minister Mikser tänase kohtumise eel.

Tema sõnul on oluline, et Venemaa vabastaks viivitamatult laevade meeskonnaliikmed ja tagastaks laevad ning tagaks meresõiduvabaduse Ukraina ja teiste riikide laevadele Kertši väinas ja Aasovi merel vastavalt rahvusvahelisele õigusele.

Kohtumisel arutatakse veel NATO juhitava väljaõppe- ja nõustamismissiooni (Resolute Support Mission) partneritega julgeoleku olukorda Afganistanis.

Eesti jätkab panustamist NATO juhitud väljaõppe- ja nõustamismissiooni. Mais saatis Eesti missioonile täiendava jalaväerühma, mis tegutseb Kabulis Ühendkuningriigi kontingendi koosseisus ning vastutab missiooni baasi kaitse eest.

Lisaks on Afganistanis mitmed Eesti tsiviileksperdid ja demineerimisinstruktorid. Eesti osaluse pikendamise otsuse eelnõu on arutlusel Riigikogus.