"Praegune olukord toob meelde põhjendamatuid hirme üheksakümnendatest ja varajastset kahetuhandendatest, mil inimesed kartsid HIV-d, kartsid nakatanutega olmesituatsioonis kokku puutuda. Toona üks arst ütles, et kui te satute nakatanuga kokku olmesituatsioonis, siis teie olete talle palju ohtlikumad," meenutas Mikser.

"Ma väga loodan, et see kohati hüsteeriline mõttevahetus pagulaste teemal, mis ületab hea maitse piirid kindlasti ja läheb mõnikord isegi kaugemale,
ma loodan, et see ei vii selleni, et meie saame neile palju ohtlikumaks kui nemad meie kultuurile või õiguskorrale," sõnas Mikser.

Mikser soovitas kasutaga oma õigusi, sealhulgas mõtte- ja väljendusvabadust, aga rõhutas, et igasuguse grupikuuluvuse alusel kellegi ohtlikuks lugemine ohustamaks lugemine ei vii millegi heani.

"Kui inimesed tahavad koguneda ja sõita mootorratastel läbi asula, siis see ei ole saeadustega vastuolus. Kui on alusta karta, et kogunemine või meeleavaldust võib kasvad millekski hullemaks peab korrakaitsjatel olema valmidus," ütles kaitseminister ja kutsus inimesi oma meelsust väljendades olema tasakaalukad ja hoiduda konflikti sattumast.

Keskkonnaminister (endine siseminister) Marko Pomerants avaldas lootust, et ehk on kohalik piirkonnapolitseinik Jaanus Mätas oma mootorrattaga ka kohal