Pesa märkas ta möödunud laupäeval, kui läks käimlasse oma loomulikke vajadusi rahuldama. "Augul istudes juhtusin korraks üles vaatama. Silmasin lae nurgas ümmargust, umbes jalgpallisuurust vapsikute  pesa," kirjeldas suvilaomanik ajalehele Meie Maa.

Esimese hooga arvas mees, et pesa on tühi, aga hiljem fotoaparaadiga naastes ja välguga pildistades ilmusid vapsikud pesa augu juurde. "Lõin ukse tagant kätt ruttu kinni," lausus ta.

Suvilaomanikule meenus, et kevadel võttis ta uue katuse tegemise käigus käimla ja kuuri vahelisest nurgast kivi välja. Tõenäoliselt nii tekkiski vapsikutel võimalus käimlasse pääseda ning sinna lae nurka pesa ehitada.

"Vapsikud ehk rahvakeeles vaablased pesitsevad tavaliselt puuõõntes, mistõttu inimese ehitatud ruum on samuti nende elupaigaks igati sobilik," rääkis Tartu ülikooli bioloogiaharidusega loodusemees ja loodusfotograaf Urmas Tartes. Oma praktika jooksul on ta leidnud vapsikute pesasid ka garaažist, kuhu kevadel kohta otsiv emane vapsik sobivat paika otsides sisse lennanud ja seal nii-öelda ehitustegevusega algust teinud.

Kunstiteose efekt tuleneb sellest, et inimesed ei näe puuõõnes pesa välispinda nii palju kui mujal. "Käimla on vapsikutele justkui suur puuõõnsus, kuhu nad triibulise pesa rajavad," ütles Tartes. Nad ehitavad pesa puidukiududest, mida kraabivad juba kõdunema hakanud puudelt, samuti vanadelt, mitukümmend aastat seisnud puidust aedadelt, mille latid tumehalliks tõmbunud. Loosi lähevad ka vanad laudehitised ning kuuriseinad. Nii saabki pesa oma mitmevärvilisuse erinevatest paikadest kokku korjatud puukiududest.

Vapsikud sama pesa teist korda kunagi ei asusta, mistõttu pesa sureb sügisel välja. Alles jäävad ainult paaritunud emased, kes augusti lõpus pesast välja lendavad. Septembri algul surevad ka nemad ning pesa hääbub. Kui pesas mingisugust askeldamist ei toimu, võib selle rahulikult maha võtta. Kui aga pesas paistavad veel nii-öelda töölisvapsikud, tasub veel kuu aega oodata, kuniks öökülmad käes ja lumi hakkab maha tulema.

Alles siis saab kindel olla, et pesas vapsikuid enam ei ole. Vaadanud Kellamäelt leitud pesast tehtud fotosid, arvas Urmas Tartes, et tegemist on ilusa vapsikute asustamiskohaga, mis vääriks võimalusel mõnes looduskoolis eksponaadi kohta.