Ürituse projektijuhi Kristi Berggreni sõnul ootavad korraldajad Suurperepäevale Eestimaa peresid, kus kasvab vähemalt neli last. „Ettevõtmise eesmärk on motiveerida suurperesid jätkuvalt üle Eesti koos käima, pakkudes neile võimalust ühiselt aega veeta. Seda ei juhtu just sageli,“ lisas Berggren.

Lisaks loomaaia külastusele saavad nii lapsed kui ka nende vanemad kohapeal osa võtta Elevandi Laulu- ja Tantsupeost, mitmesugustest mängudest ning võistlustest. Kogu ürituse vältel on lastele avatud ka batuudid.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) juhatuse esimees Kalmer Hütt märkis, et tänavu juba kuuendat aastat järjest toimuval üritusel osalemine on suurperede jaoks muutunud traditsiooniks. „Järjepidevus on omaette väärtus ning lasterikkad pered hindavad selliseid üritusi väga,“ sõnas Hütt.

Esmakordselt kuulutatakse Suurperepäeva raames välja ka aunimetus „Aasta Suurpere“, mille eesmärk on väärtustada ning tunnustada Eestimaa tegusaid ja tublisid suurperekondi ning tuua neid ühiskonnas eeskujuks. Ettepanekuid aunimetuse saamiseks võisid ELPL maakonnakeskustele teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt. 12.-29. aprillini.

Igast maakonnast pääses lõppvooru 1-2 kandidaati, kelle seast teeb lõpliku valiku komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Kalmer Hütt, Tallinna Lasterikaste Perede Liidu juhatuse esinaine Katerina Puusepp, Raplamaa Lasterikaste Perede Ühenduse juhatuse liige Aigar Pruul, patroon Elle Kull ja BIGBANKi juhatuse liige Kaido Saar. Tiitli saanud perekonnale antakse Suurperepäeval üle tänukiri ja 10 000 krooni.

„Aasta Suurpere“ konkursi patroon Elle Kull on arvamusel, et väga oluline on tunnustada suurperesid muutmaks meie ühiskonnas kahjuks liiga laialt levinud arusaama nagu oleks paljulapselisus iga pere oma mure. „Sellise suhtumise vilju maitseme juba nüüd. Kui praegu on raske suurperedel, siis varsti meil kõigil,“ lisas Kull.

„Aasta Suurpere“ konkursi raames kuulutati välja ka laste joonistusvõistlus „Minu Pere“, kuhu laekus ligi 100 tööd kõigist Eestimaa nurkadest. Parimaid autasustatakse Suurperepäeval ning kõiki osalenud kunstnikke tunnustatakse diplomiga.

Tänavu juba kuuendat korda toimuv suurperede perepäev ja esmakordselt välja kuulutatav aunimetus „Aasta Suurpere“ toimub sel aastal paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.

Suurperepäeva ning aunimetuse „Aasta Suurpere“ algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja BIGBANK AS.