Siili õppust on tulnud vaatlema 27 sõjalist vaatlejat 17 riigist. Välisvaatlejate kutsumise eesmärk on näidata õppuste läbipaistvust, tõendada, et õppused on kaitseiseloomuga ja kasvatada riikidevahelist usaldust.

OSCE sõjalised vaatlejad viibivad Eesti kaitseväe õppusel esimest korda, sest varem pole Eestis nii suuri õppusi olnud, mis eeldaks Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni vaatlejate kohalolu.

OSCE reeglistiku järgi tuleb rohkem kui 13 000 osalejaga õppuste korral saata kutsed kõikide ühenduse liikmesriikide vaatlejatele.

Siili õppusel osalevad vaatlejad Ameerika Ühendriikidest, Austriast, Gruusiast, Hollandist, Itaaliast, Norrast, Poolast, Portugalist, Rootsist, Rumeeniast, Saksamaalt, Soomest, Šveitsist, Tšehhist, Ungarist, Valgevenest ja Venemaalt.

OSCE sõjalised vaatlejad viibivad Eestis esmaspäevani.

4.- 15. maini kogu Eestit hõlmaval ja Virumaal kulmineeruval suurõppusel Siil 2015 osaleb üle 13 000  reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.